Terug naar de Natuur
Inhoud

Links en Contact

Verboden Boeken en Geschriften

A Heaven on Earth

Nature... Culture... Nature

Niet voor niets is het Evangelie van Thomas door de gevestigde orde verdonkeremaand en vernietigd. "Evangelie" betekent eigenlijk "blijde boodschap", en dat was het oorspronkelijk ook. Beschamend is het wat het christendom van die blijde boodschap gemaakt heeft. Het is gewoon een wijsheidsgeschrift dat een heldere en eenvoudige weg biedt naar zelfkennis, heelheid en een leven zonder pijn, angst en verdriet. Het is de handleiding om weer mens te worden, maar dat vereist wel een absolute overgave, eerlijkheid en rechtvaardigheid.

The Gospel of Thomas

Engelstalige versie van Het Evangelie van Thomas.

Geloof niet in theorieën en meningen van anderen. Het enige wat er van je gevraagd wordt is dat je gelooft dat als je compromisloos naar je geweten leeft  je uiteindelijk zult ontwaken uit deze boze droom en zult uitstijgen boven lijden en verdriet. Alleen dat geloof zal je redden.

Leven is zo vreselijk eenvoudig maar wat maken de mensen het moeilijk en ingewikkeld.

Gelukkige en tevreden mensen zijn de grootste bedreiging voor deze maatschappij.

De fatale vergissing van het christendom is dat het de enige leidraad voor een gelukkig leven "wat gij NIET wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander NIET" heeft omgedraaid. Daarom leeft de mensheid nu in een omgekeerde wereld.

Wie alles opgeeft zal alles krijgen